Elektrische keuring

Opgelet: een elektrische keuring is enkel nodig bij/na de verkoop van uw woning!!

De koper heeft recht op een geldig elektriciteitsattest van de verkoper van de woning. Dit gebeurt bij het ondertekenen van de notariĆ«le akte. In deze akte zal ook steeds het resultaat van deze keuring opgenomen worden. Ongeacht het resultaat van de keuring zal de woning toch verkocht mogen worden. Enkel is de koper verplicht om zo snel mogelijk, maar binnen de opgenomen tijd op het attest een herkeuring te laten uitvoeren. De koper kan uitdrukkelijk afstand doen van dit recht. 
Voor woningen waarvan de elektrische installatie voor 1/10/1981 werd uitgevoerd is een controle verplicht. Woningen met een jongere elektrische installatie worden geacht conform te zijn. Dit wordt best bevestigd door een keuring van de installatie en het daarbij afgeleverde attest.

Hoe kan ik een elektriciteitsattest bekomen?

De elektrische keuringen worden uitgevoerd door onderaannemers van onze experts. Dit is steeds een erkend controleorganisme opgenomen op de lijst van erkende organismen. 

Indien de uitslag van uw elektrische keuring niet conform is, dan bieden wij gratis een vrijblijvende offerte aan tot regularisatie van de elektriciteit. Indien gewenst, kan u de werken laten uitvoeren door onze ervaren elektricien zodat u er zeker van bent dat tijdens een herkeuring uw elektriciteit conform zal zijn.